Руска медиа разкри: Радев звъннал на Путин, за да иска България отново да участва в “Южен поток”!

България, Енергетика, Икономика, Президент
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руско издание: София отново иска „Южен поток“ – Радев звънна на Путин

В началото на юни редица европейски медии съобщиха, че се водят тайни преговори между Москва, Будапеща и Белград за възобновяване на строителството на газопровода

„София отново иска „Южен поток“: президентът на България позвъни на Путин“ – под това заглавие руското аналитично бизнес издание Еxpert.ru съобщи за телефонния разговор между държавните глави на България и Русия, проведен в понеделник вечерта, по време на който Румен Радев е поканил Владимир Путин да гостува у нас следващата година за честванията на 3 март, пише “Труд”.

Цитирайки прессъобщението на Кремъл, медията акцентира върху постигнатото съгласие за „по-нататъшно развитие на двустранните отношения в различни сфери, включително енергетиката“.

„В началото на юни редица европейски медии съобщиха, че се водят тайни преговори между Москва, Будапеща и Белград за възобновяване на строителството на газопровода „Южен поток“, отбелязва руското издание, припомняйки изявление на унгарския външен министър Петер Сиярто пред австрийския вестник Der Standard, според което OMV и „Газпром“ обсъждат възможностите за рестарт на проекта.

„Основният печеливш при този вариант би била австрийската OMV, но и самата Австрия, която би се превърнала в най-големия газов хъб в Европа“, пише Еxpert.ru.

От своя страна „Газпром“ съобщи, че води преговори с България за развитие на газопреносната система на страната.

„Съществуват много направления за доставки на газ по втората нишка на „Турски поток“, отбеляза в началото на юни зам.-шефът на „Газпром“ Александър Медведев.

„Вариантите за разпределение на газ по втората нишка на „Турски поток“ са разнообразни – към Италия, на север… С българските колеги обсъждаме варианти за развитие на газотранспортната система на България“, каза Медведев.

Припомняйки историята по спирането на проекта, той коментира: „Макар да казват, че в една река не бива да се влиза два пъти, може да опитаме друг ръкав“.

Източник: Pan.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар