Война

Руска офанзива в Източна Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Руските военни са нанесли ракетни удари срещу енергийни обекти на украинския военно-промишлен комплекс. Столицата Киев, градовете Одеса и Днипро все пак ще избегнат режим на тока, докато текат възстановителните дейности, съобщи енергийният оператор.

Три руски ракети С-300 са поразили източния украински град Харков, съобщи областният управител Олег Синегубов. Повреден е инфраструктурен обект. Няма информация за жертви и за мащабите на щетите на този етап.

 

Според съобщения от Киев временно са загубени основни производства на ток и топлоенергия. Украински представители дават сведения, че руска офанзива в Източна Украйна вече е в ход. По британски оценки руските сили напредват северно от Бахмут, но срещат затруднения при Угледар.

 

Кметът на окупирания Мелитопол в Запорожка област съобщи за един загинал и двама ранени при украински обстрел на града.

 

Като част от продължаващата кампания за борба с корупцията президентът Володимир Зеленски освободи от длъжност заместник-командира на украинската Национална гвардия Руслан Дзюб.

 

Същевременно депутатите от управляващата партия “Слуга на народа” внесоха предложение в парламента за изменение на закона, съгласно който досега само цивилен можеше да стане министър на отбраната. Това проправя пътя към назначаването на поста на Кирило Буданов, който към момента е ръководител на Главното управление на разузнаването.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар