Руска система за електронна война подлуди отбраната на Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските системи за електронна борба подлудяват украинските системи за ПВО. Ден преди това територията на Украйна беше подложена на масирана атака с ракети фантоми, което трябваше да позволи на руските военни да идентифицират местонахождението на украинските системи за противовъздушна отбрана, съобщават световни медии.

Съобщава се за масирана атака от ракети фантоми в централната, източната и южната част на Украйна, като от няколко десетки фантомни цели само една се оказа истинска ракета, с която обаче украинската ПВО също не можа да се справи.

Според данни, предоставени от украинските информационни ресурси, системите за противовъздушна отбрана, разположени в източната, централната и южната част на Украйна, са регистрирали множество изстрелвания на крилати ракети.

Въпреки това, поради несъответствие на сигнатурата, по фантомните цели не е било стреляно.

Но поради факта, че средствата за ПВО на Украйна са се намирали в активен режим, руските военни са успели успешно да установят района с разгърнати украински средства за ПВО, което ще даде възможност за тяхното бъдещо поразяване, или дори ще позволи в случай на изстрелване на реални ракети, въпросните райони да бъдат заобиколени и ударите да бъдат нанесени успешно.

Днес Русия разполага с модерни средства за електронна война, които позволяват да се симулира масиран въздушен удар или масирана ракетна атака.

Това дава възможност да се проследяват предварително местата за изстрелване на ракети и успешно да се поразяват системите за ПВО на противника.

Превод и редакция: БЛИЦ

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар