Танк

Руските военни унищожиха първия Леопард 1А5 в зоната на специалната военна операция

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военнослужещи от 1-ва гвардейска танкова армия на Западния военен окръг унищожиха първия танк Леопард 1А5 по време на боя в Купянското направление, в зоната на специалната военна операция в Украйна. Това казаха за руската информационна агенция от руското министерство на отбраната.

„Командирът на групата войски „Запад“ още веднъж отбеляза успешните ефективни действия на военнослужещите от 1-ва гвардейска танкова армия от екипажа на ПТРК, които унищожиха танк „Леопард“ 1А5“, каза генерал-лейтенант Владимир Луговой, заместник-командир на Западните войските.

Той добави, че екипажът на танка се опитал да пробие предната линия на отбраната на руските войски, но безславно изгорял. Луговой връчи на войниците, унищожили танка, паричен сертификат за 700 хиляди рубли. Тези плащания на руски военнослужещи са допълнителни към плащанията, плащани от руското министерство на отбраната за лично унищожаване или изземване на вражеска военна техника.

Военнослужещите получиха и държавни награди: орден „За храброст“, знака на орден „Свети Георги“ – Георгиевски кръст VI степен, медали „За храброст“ и „За храброст“.

Войниците, които унищожиха танка, отбелязаха, че са чакали Leopard 1A5 повече от две седмици.

“Чухме го, но не го видяхме, той пристигна следобед, ние вече го видяхме, прицелихме се, стреляхме, уцелихме. Дадохме втори изстрел, също уцелихме и с това изгорихме танка, ”, каза старшият екипаж на ПТУР с позивна Петър.

В началото на ноември германското правителство обяви доставката на още 25 танка Leopard 1A5, обещани по-рано, на властите в Киев. Новата партида оръжия, прехвърлени в Украйна, включваше също разузнавателни дронове и радари.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар