Война

Руските войски превзеха Пески, ВСУ отстъпиха и край Авдеевка и Бахмут

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съюзническите сили освободиха Пески. Това заяви пред агенциите политическият офицер на един от батальоните на 11-и полк на Народната милиция на ДНР.

 

„Вече сме в покрайнините на Пески. Продължаваме напред.

 

Днес беше горещо. Имаше нападения от града, включително и по нас. Но нашите момчета работят. Боевете все още продължават, но ние вече сме в покрайнините на Пески“, каза той.

Въоръжените сили на Украйна бяха принудени да се изтеглят от окупираните позиции в района на Авдеевка и в посока Бахмут, но освободиха две села в Донбас. 

Това съобщи на брифинг заместник-началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб Алексей Громов.

Според него в последно време основните усилия на Кремъл са насочени към Краматорско, Бахмутско и Авдеевско направление. В рамките на една седмица Въоръжените сили на Украйна подобриха тактическата си позиция и навлязоха дълбоко в отбраната на противника в районите на Мазановка, Бражковка, Сулугуновка и Дмитриевка. Те освободиха Мазановка и Дмитриевка недалеч от Славянск.

Мазановка отмечена красной точкой (Карта: googlemaps.com)

Той отбеляза, че в направленията на Краматорск и Бахмут противникът обстрелва позициите на Въоръжените сили на Украйна от артилерия и провежда щурмове, за да измести украинските войски от заетите позиции.

Благодарение на масираното използване на артилерия от руснаците и активните щурмови операции в районите на Доломит и Кодема, врагът успя да изтласка въоръжените сили на Украйна – украинските войски напуснаха Семигорие и преминаха в отбрана в източните покрайнини на Кодема, пише ЛIГА.НОВИНИ.

Семигорье и Кодема (Карта: googlemaps.com)

В авдеевското направление противникът засили щурмовите действия за изтласкване на украинските войски от заетите позиции с цел превземане на Авдеевка и Пески. След масираното използване на авиация и артилерия на 30 юли въоръжените сили на Украйна бяха принудени да напуснат мина Бутовка и да преминат в отбрана южно от Авдеевка.

Руската армия извърши редица неуспешни настъпления в Донбас и се опитва да настъпи близо до Харков, Беларус проверява бойната готовност на специалните части.

Шахта Бутовка (Карта: googlemaps.com)

По-рано руските нашественици проведоха настъпателни операции в направленията Бахмут, Авдеевски и Южнобуж. Навсякъде те бяха спирани от украински защитници и принудени да се оттеглят.

Морските пехотинци устроиха засада в Донбас: минус танк, две бойни машини на пехотата и 15 нашественици, плюс трима пленници.

В граничните с Украйна райони нашествениците разположиха група войски за прикриване на държавната граница на Русия. Основната цел е да се отклони вниманието на въоръжените сили на Украйна, пише УНИАН.

Това каза Алексей Громов, заместник-началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

„Тези войски включват наборници или офицери, които са отказали да се бият в Украйна“, каза той.

Россия развернула новую группировку войск на границе / фото ua.depositphotos.com
Громов каза, че в Черниговско, Конотопско и Сумско направление врагът продължава да извършва обстрели с различни видове артилерия, но с по-малка интензивност.

В харковското направление, според Громов, противникът не води активни бойни действия, опитва се да задържи окупираните територии, а също така нанася ракетни удари.

В рамките на една седмица украинските военни подобриха тактическата си позиция и навлязоха дълбоко в отбраната на противника в районите на населените места Мазановка, Бражковка, Сулиговка, Дмитровка. Въоръжените сили на Украйна освободиха две населени места: Мазановка и Дмитровка.

Съобщава се, че руските войски са решили да променят тактиката си в посока Авдиевка. Те ще преминат в фронтална атака, за да разкрият огневите позиции на въоръжените сили на Украйна.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар