Руските депутати гледат кандидатурата на евентуалния нов премиер – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските депутати гледат кандидатурата на евентуалния нов премиер

Държавна дума на Руската федерация

На пленарно заседание Държавната дума ще разгледа днес кандидатурата на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за поста министър-председател на Русия.

От Кремъл съобщиха, че президентът Владимир Путин подписа указ за сформирането на работна група за подготовка на предложения за изменение на Конституцията. “Да се сформира работна група за подготовка на предложения за изменения в Конституцията на Руската федерация”, се казва в изявлението.

Според съобщението, ръководителят на конституционния комитет на Съвета на федерацията Андрей Клишас, ръководителят на комисията на Държавната дума по законодателството Павел Крашениников, академикът от Руската академия на науките Талия Хабриева са назначени за съпредседатели на работната група.

БГНЕС припомня, че в сряда Дмитрий Медведев подаде оставка. Това се случи на фона на предложените от президента промени в Конституцията на страната. Няколко минути след това Путин обяви намерението си да въведе длъжност заместник-председател на Съвета за сигурност и да предложи Дмитрий Медведев за този пост. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар