Руските космонавти се върнаха от МКС

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спускаемият апарат на руския кораб „С. П. Королев“ („Союз МС-21“) с трима руски космонавти от екипажа на Международната космическа станция се приземи в Казахстан, съобщи ТАСС.

С него на Земята се завърнаха космонавтите на „Роскосмос“ Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков. Те бяха на борда на МКС от 18 март.Екипажът „Бауман“ в състав руските космонавти Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков се завърна на Земята, след като прекара малко повече от шест месеца на Международната космическа станция (МКС), съобщават ТАСС и Асошиейтед прес.


Преди изстрелването екипажът беше наречен „Бауман“, тъй като членовете му са възпитаници на Московския държавен технически университет „Бауман“.

Артемиев, Матвеев и Корсаков се завърнаха на Земята с кораба „Союз МС-21“, чийто спускаем апарат се приземи вертикално на определеното място в степите на Казахстан.

Първи от спускаемия апарат беше изведен командирът на кораба Артемиев, последван от Матвеев и Корсаков. Тримата руски космонавти бяха посрещнати от лекари, спасители и други специалисти.

Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков пристигнаха на МКС на 18 март.

През този период бяха извършени шест корекции на орбитата й и пет космически разходки, по време на които беше интегрирана Европейската роботизирана ръка (ERA). Олег Артемиев работи в открития космос пет пъти – четири пъти с Денис Матвеев и веднъж с астронавтката на Европейската космическа агенция (ЕКА) Саманта Кристофорети.

По време на полета на екипажа бяха направени повече от 50 експеримента в различни сфери, включително космическа биология и физиология, космическо материалознание, физика на космическите лъчи, тестване на съвременни космически технологии и други.

Космонавтите включиха 3D принтер и електрическа вакуумна пещ.

През цялото време Олег Артемиев работи и като специален кореспондент на ТАСС, предавайки новини, снимки и видеоклипове от орбита.

За Артемиев това е трета космическа мисия. Космонавтът на Роскосмос е прекарал в орбита общо 561 дни. Матвеев и Корсаков записаха по 195 дни по време на първите си мисии.

Понастоящем на МКС се намират Саманта Кристофорети от Европейската космическа агенция (ЕКА), която пое командването на орбиталната станция, астронавтите на НАСА Боб Хайнс, Чел Линдгрен, Франк Рубио и Джесика Уоткинс и космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин. Петелин ще бъде третият кореспондент на ТАСС на МКС след Олег Артемиев и Александър Мисуркин.


Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар