Руските медии Скъсаха от Подигравки Борисов: Безобразно Лицемерен и Нагъл! Не е с всичкия си!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската преса скъса от подигравки бг премиера Бойко Борисов след срещата с колегата му Дмитрий Медведев.

Двамата лидери проведоха кратък неформален разговор по време на кафе паузата между два симпозиума на Каспийския форум в Туркменистан. А срещата им се състоя… в коридора пред залата.

Това обаче не попречи на гербаджийските медии да отразят и коментират „срещата“ като поредния небивал дипломатически успех на Баце.

Как обаче сглядата бе отразена от руските медии: С лавина от ирония, сарказъм и откровени подигравки с българския премиер. Най-голямо недоумение и присмех предизвикаха думите на Борисов към Медведев, че „Черно море трябва да си остане „море на мира“, търговията, фериботи, яхти и газопроводи“.

Какво общо има Черно море с Каспийско и дали българският премиер въобще съзнаваше къде се намира“, написаха руски журналисти. И продължиха: „Какво ти „море на мира“ – изумиха се те – та само преди месец в най-голямото черноморско пристанище на България, Варна се проведе военно учение на НАТО.

Там в рамките на операция „Бриз- 2019“ „морето на мира“ закипя от бойна техника на 12 НАТОвски държави – кораби, самолети, хеликоптери, морски пехотинци, и пр. Военни, въоръжени до зъби, се щураха из северните черноморски плажове на България, буквално сред хавлиите на плажуващите туристи. А Борисов изглежда е получил амнезия, защото тогава той лично присъства на тези натовски учения“.

„И пак през същия този юли българското правителство, под ръководството на същия този г-н Борисов, обнародва доклада си за националната сигурност на България. В документа се посочва, че „продължаващото интензивно засилване и модернизация на военните способности на Русия на територията на незаконно анексирания Крим, включително и на прилежащите морски акватории, е задълбочило геостратегическия и военния дисбаланс в Черноморския регион. Което представлява пряка заплаха за сигурността на България“. Излиза, че България се страхува от Руската федерация. А сега Борисов говори, че най-добре би било Черно море „да си останело море на мира“.

Като още по-нагло и неадекватно руските журналисти определиха твърдението на Борисов, че Черно море е море за газопроводите.

При това българският премиер го спомена цели два пъти пред Медведев. Преди пет години точно Борисов направи и невъзможното да прекрати мегапроекта „Южен поток“, който трябваше да доставя руски газ през Черно море до България, а от там до цяла Южна Европа. Въпреки, че от този проект България щеше да печели по няколко стотин милиона долара годишно, а доставената газ щеше да й струва с 30 % по-евтино.

От отказа на България обаче се възползва Турция, която на мига започна да строи „Турски поток“. Примерът й бе последван от Германия, която възобнови строежа на „Северен поток-2″… А България остана на сухо, с пръст в уста… и сега се надява на трохи.

Когато Дмитрий Медведев посети България през март т.г., той директно повдигна въпроса поне втората тръба от „Турски поток“ да мине през България. Колониалният губернатор на САЩ Борисов обаче отново се направи на ударен и отклони темата с неадекватни смешки. А единственото обяснение за Клоунадата на Баце беше категоричната забрана на САЩ руско- турският газопровод да припарва до територията на държава от ЕС. Освен това проектът може да се превърне в конкурент на „Северен поток“, нещо, което пък Германия не позволява.

И сега, след месеци на предателски извъртания и подли номера спрямо единственият ни надежден източник на газ Русия, премиерът на западната колония България Бойко Борисов изведнъж заговори за „газопроводи през Черно море“ с надежда Москва да му подаде малко туркменска газ. (понеже туркменската газ може да стигне до Европа само през територията на Русия-б.а.) Явно българският премиер не е с всичкия си“, заключават руските издания.

От позицията на премиера Борисов се оказва, че България хем гледа на Русия като на враг, хем се надява на приятелството на Москва по въпроси, угодни за правителството в София. Да акцентираме- угодни на правителството на г-н Борисов, но не и на българския народ“.

Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар