Руските служби спряха терористичен акт срещу ”Южен поток” подготвян от Киевския режим

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Федералната служба за сигурност на Русия е предотвратила терористичен акт срещу газопровода ”Южен поток”. Той е подготвян от украинските спецчасти,  съобщават руски медии.

Задържаните за подготвения атентат са руски граждани, които са участвали в подготовката и осигуряването на средства за атаката. Мястото на планирания саботаж е част от „Южен поток“, който  осигурява доставка на природен газ към Турция и Европа.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че е необходима е координация между Русия и Турция по отношение на мерките за сигурност на газопровода „Южен поток.“

 

При акцията във Волгоградска област са иззети четири магнитни мини, 4 кг пластичен експлозив, детонатори и близо 600 хиляди рубли. Открити са още инструкции за изработване и монтиране на взривното устройство, както и кореспонденция с отговорния за саботажа от украинските спецслужби.

 

Заведени са няколко дела, като сред обвиненията срещу задържаните са „подготовка на терористичен акт“, „организиране на терористична група и участие в нея“, както и „незаконно придобиване, съхранение и носене на взривни вещества и/или устройства.“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар