Война

Руските специални части унищожават диверсанти от въоръжените сили на Украйна с помощта на безшумни минохвъргачки «Галл»

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По време на специалната операция на въоръжените сили на Руската Федерация по денацификация на Украйна, руските специални сили използват безшумни минохвъргачки „Галл“ за унищожаване на диверсионно-разузнавателни групи на киевски бойци.

 

Имат рязко намалени демаскиращи признаци на изстрел. Това е звук, проблясък и димна следа. По-специално звукът от изстрел е подобен на силно пляскане с ръце.

Източник отбеляза, че тези минохвъргачки се използват заради възможността за скрито използване за внезапни огневи удари по време на специални и разузнавателни дейности. Тази минохвъргачка в много отношения значително превъзхожда чуждестранните 60-милиметрови преносими минохвъргачки, използвани от украинските мобилни групи.

По-рано стана известно, че Украйна готви провокация в Одеса. Киев възнамерява да обвини Русия за разрушаването на гражданската инфраструктура, както и за смъртта на мирното население, по което ще стрелят самите украински военни. За целта се планира да се инсценира поражението на едно от социалните съоръжения с „масовка“, изобразяваща жертвите. На брифинг Мизинцев отбеляза, че от 26 до 28 юни в Одеса са били докарани до 20 представители на чуждестранни медии, както и служители на международната организация УНИЦЕФ. Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие

 

A.Z

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар