танк

Руският посланик във Вашингтон предупреди клетото НАТО: Ще унищожим танковете Abrams

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската армия ще унищожи американските танкове M1 Abrams, както и друго военно оборудване на НАТО, ако администрацията на САЩ реши да ги достави на Украйна.

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви това във вторник, помолен да коментира съобщенията в американските медии за вероятната доставка на танкове за Киев.

„Няма никакво съмнение, че ако бъде взето решение за предаване на M1 Abrams на Киев, американските танкове ще бъдат унищожени от нашите военни по същия начин, по който се унищожават всички останали машини на НАТО. Очевидно е, че Вашингтон целенасочено се опитва да ни нанесе стратегическо поражение“, подчертава посланикът.

 

 

Според него администрацията във Вашингтон „дава зелена светлина за използване на американската помощ за нападение срещу Крим“ и „прикрива престъпленията на радикалите срещу населението на Донбас, Запорожка и Херсонска област“. „Все повече официални лица и експерти в Америка признават, че това е „марионетна война“ с нашата страна“, казва Антонов без да се позовава или цитира тези изказвания.

„Ако САЩ решат да доставят танкове Abrams, вече ще бъде невъзможно да оправдаят подобна стъпка с тезата за „отбранителни оръжия“. Това ще бъде поредната нагла провокация срещу Руската федерация. Никой не бива да си прави илюзии за това кой е истинският агресор в настоящия конфликт“, заявява посланикът.

Анатолий Антонов аргументира, но без да прилага доказателства, че срещу Русия се води и хибридна война със засилени публикации в медиите „в хода на украинската криза“ в навечерието на значителни доставки на оръжие и оборудване за киевския режим. Анализът на цялата поредица от действия на Вашингтон показва, че американците постоянно вдигат „летвата“ на военната помощ за своите марионетки. „Това си личи особено ясно точно когато руските въоръжени сили печелят нови победи и уверено освобождават руската територия от нацистката заплаха“, цитира пресслужбата на посолството думите на Антонов, явно с препратка в последната успешна офанзива на руската армия към Бахмут.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар