Руският посланик в САЩ отхвърли обвиненията за кибератаки срещу европейски държави

Руският посланик в САЩ отхвърли обвиненията за кибератаки срещу европейски държави

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обвиненията на американските власти за участие на Русия в кибератаки срещу европейски държави са недоказани, заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран в канала на руската дипломатическа мисия в “Телеграм”, предаде ТАСС.

Антонов изрази тази позиция, след като вчера Вашингтон осъди неотдавнашната вълна от кибератаки в Европа и обвини за нея Русия, припомня Франс прес.

“Съединените щати категорично осъждат злонамерените кибердейности”, извършвани от руското военно разузнаване (ГРУ) “срещу Германия, Чехия, Литва, Полша, Словакия и Швеция”, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

“Американските власти просто нямат какво да представят в подкрепа на инсинуациите си. Очевидно е, че подобни провокативни подхвърляния само ще се засилват с наближаването на президентските избори в САЩ, както се е случвало през предишните години. Местните политици се чувстват господари на положението, подхранвайки прословутата “руска заплаха” и отвличайки вниманието на избирателите от неотложните проблеми”, каза от своя страна Антонов, цитиран от БТА.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар