Руският президент изпълни мечтата на болно дете – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руският президент изпълни мечтата на болно дете

Алексей Никольский/пресслужба на президентството на РФ

Преди заседанието на Съвета по култура и изкуство в Петербург, президентът на Русия Владимир Путин се срещна с момченце и семейството му – брат му и баща му. Те разговаряха за кратко на чаша чай.

“Искам да ви поздравя с настъпващото Рождество и Нова година”, каза президентът. Той попита момченцето как му е хрумнала идеята да гледа Санкт Петербург от птичи поглед. Артьом, както се казва детето, отвърна, че от високо е интересно да се види не само Северната столица, но и всеки един друг град.

Путин показа на момчето планирания полет, а после заедно разопаковаха приготвените подаръци за детето. След това президентът лично го изпрати до вертолетната площадка.

По.рано през декември Путин посети благотворителн форум на руски доброволци, които му разказаха за кампанията “Мечтай с мен”, която изпълнява желанията на тежкоболни деца. Участниците в акцията избират плик с желание на дете и сбъдват мечтата му. Доброволците предложиха и на руския президент да си избере плик с желание.

Той събра пет плика, които бяха останали, и обеща да изпълни желанията на децата. Сред мечтите им се оказа и тази на Артьом, която е да види Санкт Петербург от височината на птичи полет. Още тогава Путин заяви, че планира да покани момченцето в града и да го повози на вертолет, ако условията на времето са подходящи за полет.

Сега президент сбъдна мечтата на едно болно руско дете.

Превод и редакция: iNews

Снимка: Алексей Никольский/пресслужба на президентството на РФ

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар