Путин

Руският промишлен министър скръцна със зъби във Варна, и цялата власт се разтрепери: Пускаме газ, строим тръби, няма шпиони никакви

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обяви, че шпионският скандал с Русия е приключил.
Това стана след среща с руски министър на промишлеността, който дойде във Варна да издърпа ушите на полуделите ни властници
„След тази резултатна среща с Денис Мантуров няма как да говорим за подобни неща“, заяви тя.
От своя страна руският гост, който бе посрещнат с делегация в резиденция „Евксиноград“, добави, че може да каже само, че изучаването на руския език не може да се смята за шпионско дело.
Двамата министри обявиха, че на 1 януари тръгва руски газ от тръбата на „Турски поток“ през България към Сърбия. Петкова добави, че родният газопровод ще се нарича „Балкански поток“.
Тя постигна малък шлем в преговорите, след като стана ясно, че руснаците ще помогнат за обновяването на 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“ и че без участие на „Росатом“ няма как да се строи АЕЦ „Белене“, независимо от това кой ще спечели конкурса за изграждането й.
Денис Мантуров обеща да подпомогне маркирането на българските горива. Двамата министри обявиха, че туризмът си остава от стратегическо значение за България. Предвижда се сътрудничество в селското стопанство, а тепърва ще се мисли за проекти за нови транспортни връзки между двете страни.

По-късно, и премиерът Борисов „козирува“ на руската страна като каза, че никога не е искал да разваля отношенията с Русия и никакви шпиони няма.
източник: https://fatal-mediabg.blogspot.com/2019/09/blog-post_56.html

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар