Руският шпионин Владимир Горичкин откраднал самоличността на българин от смесен брак

Руският шпионин Владимир Горичкин откраднал самоличността на българин от смесен брак

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руските шпиони Татяна Горичкина и Владимир Горичкин, които бяха разкрити от ДАНС у нас, са били съпрузи и в реалния живот. Според източници на БНТ за внедряването на мъжа е използван способ, при който е открадната самоличността на българския гражданин Денис Рашков, който е роден като дете от смесен брак между българин и рускиня.

След като майка му се е върнала обратно в Русия със сина си, той е прекъснал контактите с роднините у нас, а на негово място се върнал шпионинът, уж след 20-годишно отсъствие.

Предполага се, че истинският Денис Рашков е починал.

Вчера ДАНС обяви, че е разкрила руски шпиони и им наложи забрана за влизане в България. Руските граждани Владимир Николаевич Горочкин, роден на 28.12.1984 г. в Калининград и Татяна Анатолиевна Горочкина, родена на 09.03.1986 г. в село Хватовка, Саратовска област са пребивавали на територията на България, представяйки се за българските граждани Денис Рашков и Диана Рашкова, използвайки лични документи с посочените самоличности, разкриха от разузнаването ни. 

Според придобитите данни, основната цел на присъствието на двамата руснаци в страната ни е била да се сдобият с необходимите им български документи за самоличност и с правдоподобни биографични данни, които впоследствие да използват за извършване на разузнавателна дейност извън територията на България.

За първи път нашето контраразузнаване засича т. нар. шпиони-нелегали.

Двамата съпрузи са променили външния си вид. С новата си самоличност и новите паспортни данни шпионите създават нови образи. И заживяват като обикновени хора сред нас.

Владимир Горичкин взима самоличността на Денис Рашков, който уж се завръща в родната си страна- България след 20-годишно отсъствие, но вече е побелял и подстриган, а Татяна Горичкина се превръща в съпругата му Диана Рашкова и си реже бретона.

Този начин за изграждане на нова самоличност е добре познат на разузнавачите.

 


Снимки: БНТ


Снимки: БНТ

Със заповед на председателя на ДАНС, на 26.02.2024 г. на двамата е наложена принудителна административна мярка “забрана за влизане и пребиваване на територията на държавите-членки на Европейския съюз” за срок от 5 години на основание чл. 42з, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 10, ал. 1, т. 1 и чл. 44, ал. 1 от Закона за чужденците в Република България, тъй като за двете лица има данни, че действат против сигурността на страната. 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар