Руски бомбардировачи летяха с часове над неутрални води на 3 морета в Северна Европа

Руски бомбардировачи летяха с часове над неутрални води на 3 морета в Северна Европа

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руски стратегически бомбардировачи Ту-95МС и Ту-22МЗ прелетяха над неутрални води на Балтийско, Баренцово и Норвежко море, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА.

“Самолети на стратегическата авиация извършиха планови полети във въздушното пространство над неутрални води на акваториите на Балтийско, Баренцово и Норвежко море. Най-продължителният полет беше над 6 часа”, се казва в изявлението.

“В отделни етапи от полетите стратегическите бомбардировачи бяха съпроводени от изтребители на чужди държави”, посочи руското министерство на отбраната.

Вчера от Главното управление за разузнаване (ГУР) към украинското министерство на отбраната съобщиха, че украинските сили за първи път са поразили руски изтребител от последно поколение Су-57 във въздушна база в Русия.

В съобщение в “Телеграм” Главното управление за разузнаване не уточнява как е бил поразен Су-57 и от кои части на украинската армия. Популярен руски провоенен блогър с потребителско име “Файтърбомбър” (Fighterbomber), чието съдържание се фокусира върху авиацията, заяви, че информацията за удара по изтребителя Су-57 е вярна и че е бил поразен от дрон.

“Сателитни снимки показват, че в петък Су-57 е бил непокътнат, а на следващия ден в близост до него са били забелязани кратери от експлозията и характерни петна, причинени от пожар”, заявиха от ГУР.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар