Руски военни взели секретни документи от потъналия крайцер „Москва“ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руски военни взели секретни документи от потъналия крайцер

Министерство на отбраната на Русия

Руските военни са взели телата на загиналите моряци и секретна документация от потъналия крайцер „Москва“. Това съобщи за Krym.Realii представител на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки, цитиран от „24 часа“.Той потвърди информацията на Министерството на отбраната на Руската федерация, че крайцерът „Москва“ е потънал при тегленето му към Севастопол.


Според него Русия е извършила спасителна операция на потъналия крайцер. Скибицки твърди, че е продължило най-малко две седмици.

„Участвали са от 5 до 7 кораба. По принцип това бяха спасителни кораби, лодки, влекачи, които извадиха телата, премахнаха цялото оборудване, което е класифицирано там и извършиха почистване на този крайцер – те извадиха това, което беше оставен там и това, което не трябва да попада в ръцете на трета страна“, каза Скибицки.

Руските военни не съобщиха публично за спасителната операция на наводнения крайцер Москва.

Флагманът на руския Черноморски флот, гвардейският ракетен крайцер „Москва“, потъна на 14 април, след голям пожар от атака с украински ракети.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар