Руски военни са открили американския дрон в близост до разклонение на “Южен поток” – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руски военни експерти са открили сваления американски дрон MQ-9 Reaper в Черно море. Машината е открита на морското дъно на 60 км от Севастопол на дълбочина 850-900 м. Това съобщи за севастополския портал ForPost източник, близък до руското министерство на отбраната и запознат с детайлите на операцията.

Пентагонът разпространи кадри от инцидента с дрон над Черно море (ВИДЕО)“Подводен робот се е спуснал на морското дъно и е открил MQ-9 Reaper на дълбочина около 850-900 метра. Дълбоководното разклонение на газопровода “Южен поток” минава в близост до този район”, заяви източникът пред ForPost.


По думите му в момента руски военен кораб дежури на повърхността на водата в района на падането на американския самолет. Охранява се и периметърът на мястото на падането на дрона. Източникът заяви, че в момента експертите изработват решение за по-нататъшните действия по вдигането на дрона от морското дъно.

“Дълбочината, на която е паднал дрона, е доста голяма. За да се извърши издигането, трябва да се използват средства, използвани при повдигането на потънали дълбоководни подводници”, заяви източникът пред ForPost. Такива средства, отбелязва източникът, са на разположение на армията и флота и се разработва план за ефективното им използване в зоната на падане на MQ-9 Reaper.

Специалистът разказа пред ForPost, че руското министерство на отбраната се интересува от вътрешната електроника на дрона, както и от неговия двигател. На свой ред той отбеляза, че не е изключен сценарий, при който американските сили ще се опитат да унищожат дрона със собствени средства, преди той да се издигне на повърхността.

В сряда, 15 март, секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев заяви в ефира на телевизионния канал “Русия-1”, че работата по вдигането на падналия дрон от морското дъно е необходима и тя ще бъде извършена.

 

Източник:БГНЕС

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар