Руски комплекс, който е изпратен за борба с вируса

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Италианците помолиха руснаците да им помогнат в битката срещу коронавируса. Шойгу изпрати негови хора и негово оборудване. В Италия е дислоциран руски Многофункционален модулен комплекс за анализ на патогенни биологически материали (агенти) и поддръжка за вземане на решения от оперативни групи на Министерството на отбраната на Русия.

Комплексът е тип „Сич“ и действа в извънредни ситуации от биологически характер. Неговите възможности са следните:

-автономно в условията на отсъствие на стационарна лаборатория може да работи с експресни методи за откриването на възбудители на особено опасни и инфекционни заболявания.

– осигурява защита на персонала при провеждане на особено опасни възбудители и инфекциозни заболявания, в съответствие със санитарно-епидемиологични правила.

– извършва прогнозиране и оценка на биологичната обстановка, като използва специално програмно обезпечаване и съвременни геоинформационни системи.

– осигурява връзка с централния пункт на управление на началника за радиационна, химическа и биологическа защита на въоръжените сили на РФ от всяка една точка на Земята, чрез сателитна връзка и има възможност за включване към всички видове наземна връзка.

– осигурява 14 дни автономна работа на екипажа.

Ето ви комплекс, който е изпратен за борба с вирус, който има „естествен произход“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар