Руски Су-34 са унищожили укрепени позиции на ВСУ в южнодонецкото направление

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипажите на изтребители Су-34 от Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС) унищожиха укрепените позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в южното Донецко направление. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

“Бойните излети се извършват с авиационно оръжие от различни класове. По време на един от излетите укрепени позиции на украинските въоръжени сили в южното донецко направление бяха унищожени от авиационни бомби”, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната на Русия уточни, че екипажите на изтребители-бомбардировачи Су-34 носят денонощно бойно дежурство на родните летища. „Плотите на руските ВКС изпълняват въздушно патрулиране и прикриват действията на подразделенията на руските въоръжени сили по всяко време на денонощието и при всякакви метеорологични условия“, заключава военното ведомство.

Су-34 е фронтов изтребител-бомбардировач. Предназначен за унищожаване на наземни, надводни и въздушни цели, инфраструктурни съоръжения, покрити от системи за противовъздушна отбрана и разположени на значителни разстояния от родното летище. Той може ефективно да нанася удари в лицето на вражеската опозиция, ден и нощ при прости и неблагоприятни метеорологични условия, използвайки различни оръжия.

Обхват на полета (без дозареждане) – 4500 км, със зареждане – 7000 км. Бойният радиус е до 1100 км. Обслужващ таван – 14 650 м. Излетно тегло – 45 тона. Максималното бойно натоварване е 8 тона. Максимална скорост – 1 900 км/ч. Екипаж – двама души.

Стандартното въоръжение на изтребителя е 30-мм автоматично оръдие ГШ-301. 12 пускови установки могат да поемат: регулируеми авиационни бомби от типа КАБ-500 и КАБ-1500; свободнопадащи бомби с калибър 100 kg и 250 kg; неуправляеми авиационни ракети С-8, С-13 и С-25; управляеми ракети въздух-земя S-25L, Kh-25, Kh-29, Kh-31, Kh-35; противокорабни ракети 3M80; управляеми ракети въздух-въздух с малък обсег Р-73 и Р-27 със среден обсег и РВВ-АЕ.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар