Руски съд осъди бившата координаторка на щаба на Алексей карНавални – слугата на САЩ

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Руски съд осъди бившата координаторка на щаба на Алексей Навални и общински съветник от град Томск Ксения Фадеева на 9 г. затвор. Тя е призната за виновна по обвинение в екстремистка дейност.

Фадеева беше задържана преди почти две години по обвинения в създаване на екстремистка организация заедно с още над 130 души. Всъщност самият Навални е включен в списъка на Кремъл с терористи е екстремисти. В него са няколко негови съюзници, сред които Любов Собол, Вячеслав Гимади, Георгий Албуров, Лилия Чанишева и Руслан Шавединов.

 

Всъщност натискът над Навални и съюзниците му продължава вече години наред. През януари 2021 г. той бе арестуван, след като се върна обратно в родината си след лечение в Берлин. Навални прекара месеци наред в германската столица, след като бе отровен с Новичок.

 

Навални обвинява руския президент Владимир Путин за отравянето, докато Кремъл отрича да има нещо общо.

 

В момента Навални се намира в колония с тежки условия в Сибир,. Преди да стане ясно къде е, седмици наред адвокатите му не можеха да се свържат с него.

Фадеева застана начело на щаба на Навални в Томск по време на предизборната кампания през 2017 г. Отказа да напусне страната, след като Кремъл обяви организацията на руския опозиционер за терористична организация и беше задържана през декември 2021 г.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар