Война

Руски танк ликвидира група чуждестранни наемници край Северск

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Журналистът от изданието The Politico Кристофър Милър съобщава за гибелта на четирима чуждестранни наемници край Северск през изминалата седмица, като се позовава на информация от командира на подразделението, в което са били войниците.

Според информацията, бойците са попаднали в засада на руски танкисти северозападно от града. На тяхното подразделение е било възложено да задържи евентуалното форсиране на Северски Донец от руските войски.

Сред загиналите са двама американци – Люк Луцишин и Брайън Йънг, както и канадски наемник – Емили-Антоан Руа-Сируа, а също така и швед – Едуард Селандер Патриняни.

„Първият снаряд рани Люк. Трите момчета, Едуард, Емил и Брайън, веднага се опитаха да окажат първа помощ на Люк и да го измъкнат оттам. Но след това втори изстрел от танк уби всички“, уточняват от изданието.

От своя страна, канадското външно министерство съобщава, че е информирано за смъртта на канадски гражданин в Украйна.

„Канадското министерство на външните работи е информирано за смъртта на канадски гражданин в Украйна“, заявяват от канадското външно министерство и добавят, че „служители на консулството са в контакт със семейството и оказват консулска помощ“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар