Руски форум гръмна с новината как на Слънчака полицията отказва да се занимава с джебчийките

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Престъпността в българските курорти се оказа доста гореща тема в руските форуми, където руснаците споделят отзиви и проблеми, свързани с лятната почивка.

Руска туристка е станала пряк свидетел и е била на косъм да стане жертва на схемата на джебчиите, а разказът ѝ е публикуван в един от най-големите местни форуми – otzyv.ru, пише E-Burgas.

Случката се е разиграла на 8 юли на спирка в Слънчев бряг, където жената и нейна приятелка чакали автобус заедно с още няколко човека. На спирката се появили и три “красавици” от ромски произход, които се смесили с чакащите.

Когато автобусът пристигнал и хората започнали да се качват, една от циганките бръкнала в най-близката чужда чанта и извадила портфейл от нея. “Аз се разкрещях, жената се усети и успя да си вземе портфейла. Тогава циганката се обърна към мен с “Руска к*рва” и се опита да ме удари. Наблизо беше синът ми, който е доста едро момче, така че те се разбягаха. Автобусът просто затвори врати и тръгна, без никой да обърне внимание. В последствие в коша за боклук видях четири разтворени портфейла с кредитни карти и документи. В единия от тях имаше и 50 рубли, които явно не са се сторили достатъчни на крадците”, разказва още рускинята.

В последствие тя е взела портфейлите и ги е предала на полицията. Описанието на джебчийките също е дадено на органите на реда – млади, не много високи, изрусени и с чанти на рамо. Полицаите обаче обяснили, че дори да ги хванат на тяхно място ще се появят други.

“И в България са изненадани, че има отлив на туристи… Това там не са джебчии, това са разбойници, които не се страхуват от нищо.”, завършва рускинята. Разказът и е предизвикал жестоки дебати във форума, като много потребители също споделят, че са станали жертва или свидетели на кражби в курорта.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар