Руското посолство в София с остър коментар към държавния секретар на САЩ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напрежението между Русия и САЩ на фона на предстоящата среща в Женева определено расте. За това сочи и информация на руското посолство в София. От дипломатическата мисия разпространиха информация за случващото се в Казахстан, в която остро критикуват държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.

От руската легация не одобряват думите на американския първи дипломат, че „… когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат“.

С думите си Блинкин визира помощта на Организацията на Договора за колективна сигурност за стабилизиране на положението в Казахстан, респективно влизането в страната на руски военни части.

Тази вечер започват серия от разговори между САЩ и Русия в Европа във връзка с разполагането на руски войски близо до границата на Украйна. Руският президент Владимир Путин постави като условие за деескалацията гаранции от Запада, че ще намали военното си присъствие в Източна Европа.

Ето какво пишат от руското посолство на страницата си във Фейсбук:

Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по типичния за него просташки начин се пошегува относно трагичните събития в Казахстан. Абсолютно легитимния отговор на ОДКС на молбата на ръководството на Казахстан за съдействие в осигуряване на безопасност (за която, между другото, вече беше уведомен Съветът за сигурност на ООН) главата на американското външнополитическо ведомство коментира със следната ехидна реплика: „Един урок от най-новата история е, че когато руснаците влязат в дома ви, понякога е много трудно да ги накарате да си тръгнат.

Ако Антъни Блинкен толкова обича уроци по история, нека вземе под внимание следния: Когато в дома ви влязат американците, понякога е много трудно да останете живи, без да бъдете ограбени или изнасилени.

Само че за това ни учи не само най-новата история, а всички 300 години на американската държавност. Много за това ще разкажат индианците на северноамериканския континент, корейците, виетнамците, иракчаните, панамците, югославяните, либийците, сирийците и мнозина други нещастници, на които не им провърви да видят у „дома“ си тези неканени гости.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар