Руското правителство планира да създаде единна система за видеонаблюдение за 2,8 млрд. евро

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руското правителство обмисля създаването на единна система за видеонаблюдение, която да обедини всички системи за видеонаблюдение в страната, пише в. “Комерсант”, цитиран от БТА.

За създаването на тази система се планира за пет години да бъдат похарчени 250 милиарда рубли (над 2,8 млрд. евро).

Проектът за единната система предвижда използването на “умни” камери с функция за първичен анализ, заяви пред “Комерсант” източник, запознат с проекта.

Понастоящем системите за видеонаблюдение в Русия изпращат видеозаписите в центровете за обработка на данни (ЦОД) по метода на непрекъснатия поток. Тази технология изисква съществуването на прекалено голямо количество такива центрове, изтъква източникът. За сметка на това, новата система самостоятелно ще разпознава някои събития, като например извършването на престъпления, и ще изпраща данните в ЦОД след разпознаването.

Идеята за създаването на новата единна платформа за наблюдение бе обсъдена на заседание на междуведомствената комисия по внедряване и развитие на апаратно-програмния комплекс от технически средства “Безопасен град”.

Очаква се системата да бъде разработена от компанията “Национални технологии”, която е собственост на “Ростех” и “Ростелеком”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар