Руснаци спорят за откраднати човешки мозъци

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Двама от съоснователите на руската компания за крионика, наречена KrioRus, се борят за собствеността върху десетки замразени човешки мозъци, съобщава The Daily Beast.

KrioRus е оригиналният собственик на биологичните останки на многобройните си богати клиенти. Компанията предлагала криогенно замразяване с надеждата, че в бъдеще ще има технология за съживяване след смъртта или за вечен живот, а замразените клиенти ще могат да се възползват от нея.Самата компания обаче е раздирана от вътрешни противоречия.


През септември 2021 г. основателят на KrioRus Валерия Удалова проряза метална стена на склада с замразените мозъци и натоварва контейнерите им за съхранение в микробус.

Оттогава съоснователят Данил Медведев се бори да си върне мозъците.

И двете страни твърдят, че са законен собственик на 50 замразени мозъка и 26 замразени тела, съобщава Daily Beast.

Медведев каза пред изданието, че Удалова „държи тези пациенти като заложници“, докато тя твърди, че изземването е напълно оправдано. По думите на Медведев Удалова му е пращала „чеченски бандити“ с цел сплашване. Те влизали в апартамента му и искали да го принудят да се откаже от мозъците.

Удалова обаче коментира, че цистерните с човешки мозъци и тела са преместени на по-просторно място, защото търсенето на криогенната услуга расте. Тя отрича да е заплашвала Медведев.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар