Руснаци у нас дариха джипове за украинската армия (снимки)

Руснаци у нас дариха джипове за украинската армия (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руски граждани, постоянно живеещи в България, обявили се като представители на Сдружение „СВОБОДА на Русия“, предадоха на представители от украинската гражданска организация „Перемога17“ три камуфлажни пикапа. Те ще бъдат ползвани във войната срещу Русия.

„Това е приносът на руските граждани за победата на Украйна над престъпния режим на Путин, който завзе държавната власт в Русия“, каза Флора Ахметова от сдружението.Автомобилите за въоръжените сили на Украйна са предназначени за легион „Свободна Русия“ – бойни чести на териториалната отбрана, съставени и от руски граждани. Друг, четвърти пикап вече е изпратен към Украйна, обясни пред журналисти Флора от сдружението.


Пикапите са закупени с помощта на руската диаспора в България, заяви Виталий Оленийчук, ръководител на „Перемога17“.

„Бойците от легиона чакат тези коли. Имаме голям опит в докарването, повече от сто коли сме докарали вече от началото на войната. Там на всеки два-три дни идва още една кола, главно от Латвия. Това тук е вторият конвой от България“, каза още Оленийчук при предаването на пикапите пред входа на храм-паметник Св. Александър Невски.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар