Бруталната цензура на службите окупирани от ГЕРБ с подкрепата на Фейсбук срещу кандидата на „Изправи се! Мутри вън!“ Светослав Трайков продължава

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само ден след като цензурата наложена от Фейсбук на кандидата за народен представител в 23-ти МИР, София от опозиционната коалиция  „Изправи се! Мутри вън!“ беше премахната след многобройни разговори на адвокатите му с представител на социалната мрежа, службите в България (които се явяват официални администратори на Фейсбук за тук), на Трайков отново беше наложено ограничение, с което за 30 дни му се спира възможността да публикува, да коментира и да рекламира там.

Предишният път, формалният повод бе, че Трайков, нарече журналистката Соня Култуклиева „мисирка“ (по примера на премиера Борисов, който наричаше журналистите  със същия епитет, но на председателя на ГЕРБ ограничение не бе наложено).

Този път обаче, „причината“ е коментар, в който Трайков коментира разпространяваните в мрежата снимки от хранителни продукти, с които ГЕРБ си правят предизборната кампания на гърба на бедните и гладните.

Очевидно е, че Фейсбук дава възможност на властите да заключват профили на критикуващи ги потребители и дори да трият съдържание. Това буди голямо притеснение за свободата на словото в България, особено когато подобна цензура се налага на кандидати в предизборната надпревара и то само седмица преди предстоящия вот.

„Очевидно е, че ГЕРБ са уплашени и искат да запазят властта на всяка цена, включително чрез заглушаване на опозицията. Гражданите обаче не могат да бъдат заглушени на 4-ти април, в урните пипалата на октопода на Борисов ще проникнат по-трудно от всякога“ коментира Трайков.

Коментар Светослав Трайков

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар