Рухна скеле на саниран 13-етажен блок в Благоевград (СНИМКИ) – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скеле на 13-етажен блок, който се санира по Националната програма за енергийна ефективност, се срути в Благоевград. Четирима работници, които са били наблизо, са се отървали без наранявания.

По това време работниците били в почивка и това ги е спасило от сигурна смърт. Късмет е било,че по това време в района не е имало и преминаващи хора, съобщава Труд. Фирмата изпълнител на санирането е софийска “Техно-енержи”.
 
Около 10.18 ч. днес е получен сигнал за паднало скеле на жилищен блок на ул. “Цар Иван Шишман” в града, потвърдиха от Областната дирекция на МВР, цитирана от БГНЕС.

Рухна скеле на саниран 13-етажен блок в Благоевград (СНИМКИ)Труд

Скелето било разхлабено от работниците, за да го преместят, уточнява Нова телевизия. Районът е отцепен. На място веднага пристигнаха няколко полицейски и спасителни екипи. Пожарната спря електрозахранването на сградата. 

При рухването на скелето има изпочупени климатици на собствениците на апартаменти. Работници твърдят, че под скелето няма затрупани работници.

Следователи започнаха разпит на техническите лица и работниците. Веднага след инцидента техническият ръководител на обекта се опитал да избяга, но бил задържан от полицията.

Рухна скеле на саниран 13-етажен блок в Благоевград (СНИМКИ)Труд

Очаква се щетите и повторното саниране да бъдат поети от фирмата-изпълнител.

Скелето върху източната фасада на блока се е срутило от 12-ия етаж на тротоара. Според техническия ръководител причината за инцидента е, че основата на скелето е поддала при тротоара.

“Имам чувството, че земята се разтресе и погледнах след това нататък – скелето паднало. Има щети на климатици и на фасадата, която е направена. Грешка на работници, не можеш да сваляш скеле и да го разхлабиш от всички възли на сградата”, разказа Тодор Попов, домоуправител на санирания блок.

“Видях, че скелето тръгна отгоре-надолу и това беше. Две минути преди това слязоха от скелето. Не мога да кажа каква е причината”, обясни за Нова телевизия Ивайло Гиздов, работник от саниращата фирма. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар