Ръждясала конструкция е причината за трагедията в тунела на „Хемус“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръждясала конструкция и елементи са причината за падналата лампа в тунела на магистрала “Хемус”, заради която загина жена. Това сочат данните от разследването към момента. Паднала осветителна греда заради корозия в носещата й конструкция е предизвикала трагичния инцидент. В момента движението в тръбата за София е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София – Ботевград. Движението в тунела ще бъде възстановено след като завършат следствените действия и бъде направен обстоен оглед на осветителната система. Засега обаче няма яснота кога това ще се случи.

В момента основно се ремонтира тръбата за Варна на тунел “Ечемишка”. Строителните работи започнаха в началото на септември м. г. и се очаква да продължат до пролетта. Съоръжението е с дължина 775 м и е в експлоатация от 1984 г., като досега не е било ремонтирано никога.Ръждясала конструкция е причината за трагедията в тунела на „Хемус“АПИ


Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостния ремонт на тръбата за Варна. Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението. Едва след това движението ще бъде пуснато. През това време магистрала “Хемус” остава затворена от пътен възел “Правец” до пътен възел “Витинска река”двупосочно за всички видове МПС.

Поради тази причина се въвежда временната организация на движение и обходни маршрути. Мерките се налагат поради извършването на процесуално-следствени действия и осигуряване напълно на безопасността на движението в съоръжението. Движението на леките автомобили в посока Видин, Русе и Варна от София се осъществява по следния маршрут: по “Хемус” до пътен възел “Витинска река” – път I-1 до пътен възел “Правец” – по “Хемус” до пътен възел “Коритна” към I-3 (Русе) и I-4 (Варна). Товарните автомобили се пропускат контролирано в часовете с по-малка интензивност на движението. В останалото време от АПИ препоръчват да се използва магистрала “Тракия” и през Прохода на Републиката и “Ришки” да се преминава в Северна България.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар