Ръководството на БНР пое ангажимент за платформа за обратна връзка заради

Ръководството на БНР пое ангажимент за платформа за обратна връзка заради „Аларма“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БНР в лицето на неговия генерален директор Милен Митев, програмния директор Даниела Късовска, главния редактор на програма „Христо Ботев“ Оля Стоянова и председателя на Обществения съвет на медията Милена Димитрова се срещна с екипа и аудиторията на предаването „Аларма“, съобщиха от националното радио.

Дискусията в двора на радиото беше провокирана от притесненията на присъстващите за бъдещето на предаването в ефира на програма „Христо Ботев“ на БНР, след като един от водещите му – Цветан Цветанов, потърси подкрепа в социалните мрежи срещу направените според него и част от колегите му промени, свързани с излъчването на „Аларма“.Милен Митев увери лично, че никога не е обсъждано спирането на вечерното предаване за култура с фокус върху иновативното, експерименталното и алтернативното изкуство и култура и то има своето важно място в ефира на БНР.


Стана ясно, че като медия в полза на обществото и неговите търсения и потребности програма „Христо Ботев“ търси нови и работещи начини да е още по-близо до своите слушатели. В тази връзка Оля Стоянова разясни, че културната програма на БНР работи по цялостно обновление на програмата си схема.

Ръководството на обществената медия се ангажира, че това ще се случи в тесен диалог, както с отделните екипи, така и с аудиторията. То пое ангажимент да разработи платформа за обратна връзка на интернет сайта на БНР. Чрез нея ще могат да се реализират обществени обсъждания и да се дават препоръки за планираните промени в програмите.

Присъстващите се обединиха около идеята, че националното радио има нужда от повече директна комуникация със своята аудитория, за да може нейното мнение да бъде част от процеса на вземането на решения, свързани със съдържанието на програмите, като същевременно се спазва и принципът на редакционната независимост .

Ръководството на БНР оцени ангажираността на хората с любимите им предавания и изрази надежда енергията на присъстващите да не намалява и да се трансформира в подкрепа и за други важни за радиото каузи в качеството му на обществена медия и културна институция.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар