Ръководството на БСП: Някой иска да провали преговорите за правителство – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напрежение на „Позитано“ 20. От партията твърдят, че се прави опит да се блокират преговорите за съставяне на правителство.

В мейл до медиите от БСП информират, че за вторник няма свикано заседание на Националния Съвет на БСП, нито подписка за свикването му, се казва в официална позиция на Изпълнителното бюро на столетницата. Те опровергават появилата се по-рано през деня информация, че заседание е било свикано по искане на 1/3 от членовете на НС на БСП.

„До този момент в отдел „Деловодство“ на БСП не е внесена подписка с 1/3 от членовете на Съвета, каквото е изискването на чл.16 от Правилника за организацията и дейността на НС. На имейли на членове на НС е изпратен текст за свикване на заседание с приложен списък на 64 души без нито един подпис от тях. Така наречената подписка е без подписи. Изпратеният текст е от [email protected] В БСП няма такава регистрирана структура“, пишат още от партията.

„За нас е очевидно, че се създава изкуствено напрежение, за да се блокират преговорите за съставяне на правителство“, допълват още от партийната централа.

След загубата на парламентарните избори, Корнелия Нинова обяви, че подава оставка. В същото време тя бе избрана за председател на парламентарната група на „БСП за България“ в Народното събрание, което все още не е свикано.

Нинова ще води и преговорите с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство и неговата програма. В същото време вътрешната опозиция на „Позитано“ 20 настоя лидерът в оставка да се оттегли от преговорите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар