Рязане на носа е последния каприз на самодоволната върхушка на управляващите.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Рязане на носа е последния каприз на самодоволната върхушка на управляващите. След като Николинка Ангелкова удари сатъра на профила си, тепърва още много от лицата на партията ще трябва да се окастрят.

 

 

Носът ни наистина расте, когато лъжем. Това твърди д-р Хирш от университета в Илинойс, САЩ. Той е наблюдавал как расте носът на Бил Клинтън, когато го разпитвали за цуни-гунито с Моника Люински. Но докторът може да си скъса дипломата, защото няма представа за последните изяви на ГЕРБ.

Вижте хората, които лъжат за доклада на Европейската комисия. Емил Радев, Дариткова и особено Деси Атанасова, са като хора с току-що пораснали несъразмерно носове. Как няма нито един от тях, който да не е с гърбав нос като послъгващия Пинокио! После дойде ред на Деница Сачева пред „Дойче веле“. 6000 протестират на площада, излъга тя в ефир и носът и веднага тръгна да увисва. При това пред очите на милиони, втренчени в телевизорите. После Екатерина Захариева направо хвърли в нокаут публиката с дългия си нос, с който обясняваше как всичко в докладите на еврокомисията и европарламента е цветя и рози. Впрочем, тя първа реши да лъже за отпадането на мониторинга за върховенството на закона още преди месеци.

За капак, ГЕРБ излъга и за думите на Доналад Туск пред Бойко Борисов за подкрепата на ЕНП. Добре, че поне премиерът е с нормален нос и при него няма прораствания, дори и да спестява някоя и друга истина. Подчинените му обаче се скъсват да казват на бялото черно и обратно!

Спасение обаче има. Път към него проправи Николинка Ангелкова. След като години ни лъга как Боливуд ще се премести  у нас и как България ще стане родина на филми като „Майка Индия“ и „Слонът, моят приятел“, си клъцна носа. За да изтрие завинаги миналото си на министърка. Така че ритуалното рязане на носове в ГЕРБ предстои. И то – след като областните му управители масово си присадиха коси и заявиха високо това на пресконференции с журналисти. Да не говорим пък за лифтингите на регионалната министърка Петя Аврамова, които я накараха само веднъж да се метне в джипа при Бойко.

Изобщо, по подобие на БКП, която бе партия на победилия социализъм, достойната й наследничка ГЕРБ се превърна в партията на победилия козметизъм.

Когато лъжем, сърцето започва да изпомпва кръвта по-бързо, което предизвиква подуване на носните тъкани, категоричен е д-р Хирш.

Така че истинското ритуално рязане на носове предстои. И да престане президентът да крещи: Мутри вън! Мутрите режат уши, а не носове!

Но какво ще прави Десислава Атанасова, която е пълен двойник на Чъргубиля Мостич? Опитайте се да редактирате нещо от носа й и ще остане едно нищо.

Цанко Цанев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар