Сагата с НДК продължава! Сега пък Боршош се оттегля – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сагата с НДК продължава и вече започва да прилича на сапунка. Само в рамките на три дни изпълнителният директор Мирослав Боршош бе уволнен от министъра по българското европредседателство Лиляна Павлова, на следващия ден бе върнат на поста от премиера Бойко Борисов, сега пък той обяви, че сам се оттегля заради натиск и саботаж срещу него.

В свое изявление Боршош пише, че има “безпрецедентна атака” и “саботираща акция” срещу най-голямата културна институция в страната и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

“Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България”, пише Боршош, цитиран от бТВ. И допълва: “Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата”.

Според него “това е достойното и правилно поведение в момента”.

Ето и пълния текст на изявлението, публикувано без редакторска намеса:

“В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България.

Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен. Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока. Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно.

Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар