Пуснаха фалшиво видео как кметът на Лондон лобира за пропалестински шествия

Садик Хан спечели рекорден трети мандат като кмет на Лондон

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, бе преизбран, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Окончателните резултати от произведените преди два дни местни избори бяха публикувани днес. Те показват, че кметът на британската столица, който е представител на основната опозиционна сила в страната – Лейбъристката партия, е получил 43,8 процента от гласовете, а кандидатката на управляващите консерватори Сюзан Хол остава втора с 33 на сто.

Победата на Садик Хан, който спечели рекорден, трети пореден четиригодишен мандат на поста, бе очаквана въпреки известното обществено недоволство заради вълната от нападения с нож и таксуването на по-старите замърсяващи автомобили при влизането им в зона в центъра на града. Тя затвърждава доминацията на лейбъристите над консерваторите преди парламентарните избори в Обединеното кралство по-късно тази година, отбелязва Ройтерс.

Основната опозиционна сила спечели в четвъртък в още няколко ключови района, нанасяйки тежък удар на премиера Риши Сунак.

Проучванията на общественото мнение прогнозират, че лейбъристите ще спечелят следващите избори за Камарата на общините и техният лидер Киър Стармър ще стане министър-председател, слагайки край на започналото преди 14 години управление на консерваторите.

53-годишният Хан, който e от пакистански произход, стана през 2016 г. първият кмет мюсюлманин на Лондон. По време на предизборната кампания той обеща да построи повече социални жилища и да работи с евентуалното бъдещо правителство на своята партия за увеличаване на капацитета на полицията, посочва Ройтерс.

“Бяха трудни няколко месеца, бяхме изправени пред кампания на непрестанен негативизъм”, заяви кметът на британската столица след обявяването на резултатите. Той отбеляза, че “през последните осем години Лондон плува срещу течението на правителството на (консерваторите), и сега, с една Лейбъристка партия, която отново е готова да управлява под ръководството на Киър Стармър, е време Риши Сунак да даде на обществото избор”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар