Сайтове, свързани с Пеевски, претоплят фейсбук защита на Цветанов от 2015 г.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Сайтове, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, претоплят фейсбук кампания в защита на Цветан Цветанов от 2015 г. Според въпросните медии-бухалки, в момента се провежда активна кампания в социалната мрежа под името: „Аз заставам зад Цветан Цветанов.

Проверка на Фрог показа, че подобна защита няма.

Имало е такава инициатива, но през 2015 година, когато административният съд е потвърдил 4-годишната присъда на Цветанов за 6-те отказа да се приложи СРС спрямо бивш шеф на ГДБОП.

Потърсихме политически анализатори, които обясниха, че появата на тази новина не е случайно. Според тях най-вероятно става дума за активно мероприятие, с което се цели да се нагнети още по-голямо напрежение около скандала с имотите на властимащите и по-контретно на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. В момента в общественото пространство се пускат взаимно изключващи се слухове.

Първият е, че Цветанов няма да бъде пипнат с пръст и ще запази всички позиции, независимо от скандала с покупката на тузарски апартамент на столичната ул. “Лозенка” на нереално ниска цена.  Вторият е, че ще бъде махнат само от мястото му на шеф на предизборния щаб, но ще остане да дирижира изборите в сянка.

.

През последните дни се разбра, че  председателят на ВКС Лозан Панов е обект на проверка за купено през 2013 г. бунгало от 37 кв. м с малко земя в местността Прибой край Варна. Там от години прокуратурата се явява съдружник в търговско дружество, което има за цел да строи почивни бази на бреговата ивица точно до гората на нос Галата. От него купуват имоти мнозина представители на съдебната власт, но никой не е бил разследван за цената.

 

Точно за Лозан Панов обаче НАП реши, че идентични парцели с постройки се продавали на значително по-високи цени от тази, която той е декларирал, и го подложи на мащабна ревизия. Заради този казус, както и заради 1500 евро приходи от наем, които данъчните вменяват на Панов, тъй като бил съсобственик с 1/6 в апартамента на майка си, сега той е обект на нова ревизия, пише “Сега”. Тя е за 2012 г. и първоначално е била по общия ред, но на 6 март е трансформирана и вече се прави по правилата за “особени случаи”, регламентирани в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар