Салвини: “ЕС не е съюз, това е бърлога на змии и чакали!”

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като победи коронавируса, Италия може да се оттегли от Европейския съюз. Това каза в интервю за британския вестник “Дейли Експрес” бившият кмет на Терамо, лекар и политик Маурицио Бруки. “В този момент ние, италианците, не се чувстваме като европейци … Коронавирусът отвори очите на всички ни”, заяви Бруки.

Европейските партньори изоставиха Италия при бедствието един след друг. Помагат ѝ, Китай, Русия и Куба. По-рано Рим поиска Брюксел да изпрати 500 милиарда евро от стабилизационния фонд, създаден преди няколко години за решаване на проблема с италианския публичен дълг, за да помогне в борбата с пандемията, но му беше отказано. Вече 15 дни Брюксел разработва план за Италия за борба срещу заразата.

Разгневен от поведението на Брюксел и страните-членки на ЕС, бившият италиански външен министър и вицепремиер, сега опозиционен политик и федерален секретар на “Северната лига” Матео Салвини написа на страницата си в социалните медии: „Европа – моето възмущение и презрение. В продължение на 15 дни решават дали да помогнат на Италия, и ако да, то кой и как ще помогне … А междувременно хората умират. Това не е съюз, това е бърлога на змии и чакали. Първо побеждаваме вируса, а след това мислим за ЕС. Ако е необходимо, ще кажем сбогом. Без никаква благодарност. ”

Призивите на Рим към Координационния център за извънредни ситуации (административният орган на Европейския съюз за реагиране при криза) също не успяха.

Темата на Италекзит (подобно на Брекзит) набира популярност сред италианците в социалните мрежи.

Все повече италиански граждани смятат, че държавата може да живее по-добре без ЕС.

Превод: В. Сергеев

pogled.info

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Салвини: “ЕС не е съюз, това е бърлога на змии и чакали!”

Вашият коментар