Салвини: Ричард Гиър като е толкова готин, да вземе мигранти у дома си в Холивуд

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вътрешният миистър на Италия Матео Салвини нападна с остри думи холивудската звезда Ричард Гиър, който възглави благотворителна акция в подкрепа на имигранти, които се опитват да се доберат до Европа през Средиземно море.

„Щом благородният милионер толкова много е загрижен за имигрантите на кораба Open Arms, ще сме му благодарни, ако ги качи на частния си самолет и ги откара в Холивуд. Там да ги настани в своето имение и да си живеят заедно“, – категоричен е италианският политик.

Според него е много вредно хора, които не са наясно с мигрантския проблем, да се намесват и да дават акъл на други държави какво да правят. Преди два дни Гиър се появил на кораба със 160 мигранти на борта и им предоставил хуманитарна помощ – продукти от първа необходимост, плодове и зеленчуци. Актьорът стигнал до кораба със своята луксозна яхта, на която изписал плакат: „Не сте сами“.

Гиър летува с компания на остров до Италия и оттам решил да проведе своя акция.

Корабът Open Arms е на дрейф вече една седмица, защото властите в Италия отказват да го пуснат в свое пристанище.

След нахлуването на хиляди мигранти по море в Италия, местни институции все по-често отказват да приемат нови и нови вълни от бежанци и икономически преселници.

Източници: theguardian.com, “Фрогнюз”

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар