Самолет от италианския военен аеробатичен тим се разби в Торино

Самолет от италианския военен аеробатичен тим се разби в Торино

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един от самолетите на италианския демонстрационен аеробатичен тим Frecce Tricolori (Трицветни Стрели)  се разби по време на учение в Торино днес следобед. Машина падна върху кола и уби петгодишно момиченце, съобщават италианските медии. Дветгодишният брат на загиналото дете е тежко ранен, а родителите и пилотът са с изгаряния, без опасност за живота.

Видео показва как самолетът губи тяга при излитането и не е в състояние да набере височина, след което избухва в пламъци при досега му с земята. Малко преди кадрите показват как пилотът катапултира.Самолетът се е разбил по време на излитане на летището в Торино.


Според първоначалната информация инцидентът е станал, защото самолетът е влетял в ято птици и след това е започнал да губи височина. След взрива колата, превозваща четиричленно семейство, се е преобърнала. Родителите успели да изтеглят по-големия син на безопасно място, но докато се опитвали да спасят момиченцето, колата се запалила и те не могли да направят нищо.

Момчето е с тежки изгаряния и е в реанимация. Състоянието му е много тежко с висок процент изгаряния на тялото. Останалите са с различни по степен изгаряния и са транспортирани в болница.

Летището беше затворено до 19:30 местно време и много полети са закъснели.

Frecce Tricolori, официално известен като “313° Gruppo Addestramento Acrobatico, Pattuglia Acrobatica Nazionale Frecce Tricolori” (313-та акробатична тренировъчна група, Национален отбор по аеробатика Трицветните Стрели), е пилотажният демонстрационен екип на италианските военновъздушни сили. Екипът използва самолети Aermacchi MB-339.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар