Самотна тревица стърчи си в бетона, обаче му викат зелената зона

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди 10 години младежи от групировката Destructive Creation трансформираха военните фигури от Паметника на Съветската армия в София – в герои от попкултурата.

10 години по-късно намираме техния лидер да живее като емигрант от София – в далечно село до Странджа.

Новият епизод на „Trendy“ обсъжда устойчивата тенденция все повече хора да избират живота на село. Как и защо един активен млад човек, който прави десетки социални и артистични акции в града – решава да живее на село? Тази възможност е обусловена от новата ситуация в икономиката, в която живеем в пост-дигитална епоха. Тоест, дигиталното вече не е бонус към живота ни, а основна негова същност.

Според анализ на проф. Андрю Макафи за Washington Post дигиталната революция преобръща живота ни, защото за разлика от старите способи на икономиката – замърсява и вреди по-малко. Това е повод за оптимизъм.

Можем ли обаче лесно да направим избора да живеем на село? Можем ли да се лишим от всички удобства и предимства на града? Какъв е смисълът в замяната на града със село? Какви са препятствията за това? Защо според фантомния събеседник добрият пример за „връщане на село“ е Израел и как се общува с децата роми в селата?

Чуйте в аудиото!

Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Водещите Милена и Даниел, както обикновено, са на две срещуположни позиции. Милена, споделя мечтата си да живее на село. И иронизира живота в града, включително в авторската си песен „На село“ в края на подкаста – „Самотна тревица стърчи си в бетона – обаче му викат зелената зона“.

Даниел обича живота в града, заради културната програма – концерти, театри и динамиката, която го държи жив.

А вие, при какви обстоятелства бихте избрали живот на село?

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар