Само ДБ и ИБГНИ покрепят кабинета за актуализация на бюджета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само две формации в парламента – “Демократична България” и “Изправи се БГ. Ние идваме” смятат, че спешно трябва да се актуализира бюджетът за тази година и подкрепят законопроекта на служебния кабинет.

В четвъртък премиерът Стефан Янев и финансовият министър Асен Василев призоваха депутатите да започнат обсъжданията, за да се осигурят средства за посрещане на всички разходи, свързани с поредната ковид-криза.

От първата политическа сила – “Има такъв народ”, отново подчертаха, че не харесват варианта на служебния кабинет и имат свой проект за корекция на бюджета. Такъв законопроект обаче партията на Слави Трифонов все още не е внесла в парламента, нито е представила по някакъв начин. Финансовият експерт на ИТН Пламен Данаилов в сряда обясни единствено, че техният вариант е с по-големи приходи от планираните, но разходите остават без промяна. По думите му ръстът в приходите се дължи основно на инфлацията.

Данаилов, който бе номиниран и за финансов министър във второто неслучило се правителство на ИТН, заяви, че в законопроекта на служебния кабинет “отсъстват ключови разходни пера” и даде пример с подпомагането на бизнеса заради високите цени на тока. Преди дни Данаилов отправи критика и към предложената актуализация на пенсиите, като обясни, че ИТН има свой вариант за преизчисляване на парите за старост, без да даде подробности.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар