Само не и това! Гласят Данаил Кирилов за правосъден министър…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Гласят за правосъден министър юридическото острие на ГЕРБ Данаил Кирилов.

Това научи Фрог нюз от свои източници в парламента.

Припомняме ви, че преди да влезе в парламента, той е бил областен управител на област София от 2009 до 2013 година. Публична тайна е, че Кирилов и Цветан Цветанов не са само партийни колеги, но и лични приятели. Повечето закони или поправки се внасят след изричното одобрение на двамата.

 

В края на миналата година избухна скандал, свързан с шефа на ВКС Лозан Панов. Припомняме ви, че тогава от ГЕРБ внесоха предложение за законови промени, според които незаконно придобито имущество да може да бъде конфискувано и при прекратено наказателно дело. Предлага се също сроковете за конфискация, предвидени в закона, да отпаднат. Законодателната инициатива на председателя на Правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов идва дни след като Върховният касационен съд в тълкувателно решение обяви, че прекратяването на наказателното дело е абсолютна пречка за внасяне на иск за гражданска конфискация.

Пред Люба Кулезич Данаил Кирилов призна, че е помагал на Цветан Цветанов по времето, когато прокуратурата и НАП го беше подгонила за 6-те апартамента. От изказването  му стана ясно, че Кирилов е търсил варианти как да отърве съпартиеца си от преследване. Юристи с голям опит се противопоставиха на законодателните инициативи на Кирилов, подлагайки на съмнение неговата юридическа експертиза. Заради това той се сдоби и с няколко псевдонима.

 

Няколко медии съобщиха преди ден, че  Кирилов е бил адвокат в кантората, която обслужва строителната фирма “Артекс Инженеринг”, продала на преференциални цени скъпи апартаменти на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и зам.-министър Ваня Колева.

 

Екип на Фрог нюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар