Само осем свободни легла в Covid отделенията в Силистренска област – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само осем са свободните легла в Covid отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница.

По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра:

“Хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни – много бързо протичане на клиничната картина”.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министър Ангелов коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

“Това, което знаем, е, че има проблем с този студент от травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина”.

До седмица ще бъде пуснат в действие новият мобилен корпус за Covid пациенти в Силистренската болница. Здравното министерство ще осигури и финансиране за нов рентгенов апарат за белодробното отделение.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар