Само „партийната” ваксина остана – сега я пробутват на всички

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проф. Николай Слатински каза дълго премълчаваната истина – Бойко Борисов и сие ни пробутват само „партийната” ваксина на „Астра Зенека”, която неслучайно се внася от майката на евродепутата от ГЕРБ Ева Мейдел срещу колосална печалба… Всичко в името на парите, нашето здраве е наша грижа.

Ето какво пише експертът по национална сигурност:

Оплака ми се позната от квартала (ние по инерция ѝ викаме лельо, а тя да е 5-6 години по-възрастна от мен), че е видяла лудницата в Пирогов и се е отказала – ами те само Астра-Зенека предлагат.

Какво да ѝ кажа – закупиха и със съмнителни мотиви огромни количества от „партийната“ (както я нарича колега) ваксина, а сега гледат да я пробутат и наместят.

Да поясня – пределно наясно съм, че и трите ваксини, с които се имунизираме в България ще показват известна неполнъценност спрямо сегашни и бъдещи мутации на вируса (моя добра позната ми казва – ваксините ще са като грипа – сезонни), така че няма засега универсална ваксина-панацея.

Но от самия старт на процеса и преди мутациите, АЗ е вече с рязко понижени, в сравнение с другите ефективност и полезност.  И ако към новите щамове всяка от трите ваксини се окаже, да речем, с 15% понижена полезност, то АЗ наистина, по думите на уважавнана ФБ-приятелка, лекар, ще доближи границите на плацебото.

Но аз съм само един юноша бледен по отношение на ваксините. Затова за мен разумното бе да има избор. Да се създават три сектора за имунизация и всеки да си избере ваксината. Може пък мнозина да изберат АЗ-Майдел.

Но това е в сферата на мечтите. У нас принципът е – защо да стане както трябва, като може да се получи както винаги?

Засега имаме доста основания да предлоложим, че масовата имунизация ще се случи като масовата приватизация – голям шум, малък или почти никакъв ефект.

Скараха ми се и уважавани приятели за сравнението между близо 1 милион имунизирани в Сърбия и малко над 90 000 в България. Но оставих статуса, въпреки приведените обяснения защо е така и че не е точно така.

Когато бях наистина в юношеската възраст, мен ме учеха, че който може да прави нещата, търси решения, а който не може да ги прави, дири оправдания…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар