Само след месеци: Отново смениха ръководството на държавната “Ел Би Булгарикум”

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съветът на директорите на “Държавната консолидационна компания” (ДКК) е сменил ръководството на дъщерното си дружество “Ел Би Булгарикум”, съобщиха от фирмата. Новите промени все още не са вписани в търговския регистър, показа проверка на “По света и у нас”. Само преди месец беше сменено и самото ръководство на компанията-майка ДКК.

Намален е съветът на директорите – от петима на трима членове. Назначени са нови хора – Христо Иларинов Михайловски като независим член, Ивайло Цветанов Лилов и Анна Людмилова Радовска като представители на държавата. Те ще заемат този пост до провеждането на конкурс, както е по закон. За нов изпълнителен директор е избран Ивайло Лилов, който е бил член в съвета на директорите на ДКК.“Решението на едноличния собственик на капитала на “Ел Би Булгарикум” ЕАД е взето след направен пълен анализ на ефективността на управлението на дружеството. След внимателен преглед на получената информация ръководството на ДКК констатира факти и обстоятелства, които дават основание да се изкаже обосновано предположение за извършване на недобросъвестни действия и недостатъчен контрол при извършване на управление на дружеството”, пише в съобщението на ДКК.


По данни на дружеството има сигнали за постъпили нарушения в управлението на компанията.

Поради същата причина беше отстранено и предходното управление на “Ел Би Булгарикум” през февруари тази година. Тогава от поста изпълнителен директор беше освободен Николай Маринов. Маринов отправи контраобвинения – според него той е отстранен заради частни интереси, а ДКК е упражнявала политически натиск и се е намесвала неправомерно в работата на дружеството.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар