Само Pro версиите на iPhone 13 ще предлагат LTPO OLED панели с до 120 Hz опресняване

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със серията iPhone 12 компанията от Купертино не успя да предложи по-висока опреснителна честота за дисплеите на смартфоните си, което междувременно вече се предлага от абсолютно всички производители с Android OS. През 2021 г. обаче Apple изглежда ще въведе 120 Hz опресняване, при това адаптивно, само че само за Pro версиите на iPhone 13. 

Информацията от The Elec гласи, че тази есен очакваните модели iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще използват LTPO OLED дисплеи с опреснителна честота до 120 Hz. Тя ще бъде адаптивна и ще се променя според гледаното съдържание, така че когато не е необходима, може да се понижава и така да пести батерия. 

Технологията ще бъде осигурена от Samsung, с чието подразделение за дисплеи Apple има дългогодишни добри бизнес отношения. Сходна технология с адаптивна опреснителна честота до 120 Hz използва и Galaxy Note 20 Ultra на Samsung. 

През 2022 г. се очаква всички модели iPhone 14 да имат 120 Hz LTPO OLED дисплеи

Посочва се обаче, че LTPO ще бъде запазена привилегия за Pro версиите на iPhone 13, а другите модели – предполага се iPhone 13 и iPhone 13 mini, може би ще останат на 60 Hz. Все пак и те ще използват OLED панели. 

Една от причините за ограничаването на LTPO за Pro версиите би могла да бъде ограничените доставки на технологията, за която тази година Apple ще разчита ексклузивно на Samsung. През 2022 г. обаче се очаква Тим Кук да добави в микса и LG, които ще са набрали скорост и също ще могат да се справят с по-големи доставки. Това ще доведе до LTPO OLED екрани за всички модели от очакваната през 2022 г. серия iPhone 14. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар