Сам Алтман вече не управлява фонда за рисков капитал, свързан с OpenAI

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В края на 2021 г. OpenAI стартира свой собствен фонд за рисков капитал – OpenAI Startup Fund – за подкрепа на обещаващи проекти в областта на изкуствения интелект, а главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман доскоро беше ръководител на фонда. Сега е настъпила промяна в структурата на собствеността му.

Спецификата на ситуацията, както обяснява Axios, преди се състоеше във формалната собственост на фонда за рисков капитал от самия Сам Алтман, а не от OpenAI или свързаната с нея организация с нестопанска цел. Към май миналата година фондът е управлявал активи на стойност 175 млн. щ. долара, които сега са нараснали до 325 млн. щ. долара. Според последните доклади контролът върху фонда вече е преминал към Иън Хатауей, който преди това е бил инвестиционен мениджър в управленската структура на фонда.

Този фонд вече е инвестирал в младите компании Harvey, Cursor, Speak и Ambience Healthcare. Според OpenAI първоначалната структура на собствеността на фонда за рисков капитал, която е била лично притежание на Сам Алтман, е била временна и предварително планираните промени вече са настъпили. Олтман никога не е инвестирал свои собствени средства във фонда, нито е получавал доходи от него.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар