Сам Алтман: Няма да отмъщавам, на човекът който ме предаде

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман каза, че не таи злоба към хората, които са го предали. В изявление до персонала, публикувано на уебсайта на фирмата, Алтман заявява, че “обича всички свои колеги”.

Обичам и уважавам Иля. Мисля, че той е пътеводна звезда за нас и скъпоценно човешко същество“, написа Алтман. “Не тая никаква злоба към него.

Главния учен и съосновател на OpenAI Иля Суцкевер бе ключова фигура в заговора за отстраняването на Сам Алтман от шефското място. По-късно обаче Суцкевер “смени страните” и подписа писмото, призоваващо за незабавно връщане на Алтман.

След възстановяването на Сам Алтман като главен изпълнителен директор, Иля Суцкевер е отстранен от борда на директорите.

Иля вече няма да служи в борда, но ние се надяваме да продължим нашите работни отношения и обсъждаме как той може да продължи работата си в OpenAI“, коментира Алтман.

Суцкевер е гласовитият противник в създаването на супер мощен AI. Преди време той предупреди, че бъдещият всеобщ изкуствен интелект на OpenAI може да третира хората като животни. Преди месец главният учен заяви, че “може да се окаже, че днешните големи невронни мрежи са леко съзнателни”.

Суцкевер призовавал служителите да почитат AGI като Бог. Ексцентричната личност на главния учен обаче може да обясни това, както и по-сензационните му изказвания. Освен това той вече е декларирал лоялност към Алтман.

Няма изречение, което да изрази колко съм щастлив“, написа Суцкевер по повод връщането на Алтман.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар