Сам Алтман се притесни, че OpenAI заглушава бивши служители

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По време на представянето на новия изкуствен интелект ChatGPT 4o, Сам Алтман допусна неволна грешка, сравнявайки го с холивудската анти-утопична лента Her.

Малко след това двама учени напуснаха OpenAI, а нещата поеха странен обрат. Vox съобщи, че всички работници, тръгващи си от OpenAI, трябва да подпишат драконовско споразумение за неразкриване.

На практика работещите в компанията се задължават да мълчат за случващото се там, дори то да е причина за напускането им. Това предизвика възмущение, а изпълнителният директор на компанията, Сам Алтман, коментира ситуацията.

Екипът вече беше в процес на коригиране на стандартната документация за напускане през последния месец или нещо повече. Ако някой бивш служител, който е подписал някое от тези стари споразумения, се притеснява от това, може да се свърже с мен и ние също ще поправим това. Много съжалявам за това“, заяви Алтман.

Междувременно президентът на OpenAI Грег Брокман също публикува свое извинение. Въпреки това все още е неясно, дали компанията ще промени договорите си за напускане.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар