Санкциите на САЩ са забавили ръста на Huawei през 2019 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Huawei приключва 2019 г. със $123 милиарда приходи, което е 19.1% ръст спрямо 2018 г., сочи финансовият отчет на компанията. Печалбата се е увеличила с 5.65 на сто, но това е значително по-скромен ръст сравнено с 25% увеличение за миналата година. Причината до голяма степен се дължи на санкциите, които САЩ наложи на Китай, коментират от Huawei. 

Според председателя на Huawei компанията не е успяла да достигне прогнозираните приходи от $135 милиарда в резултат на санкциите на Тръмп, които забраниха още през пролетта на миналата година американски компании да имат бизнес отношения с китайски партньори. 

Така Google вече нямаше право да предоставя своите услуги и приложения в лицензираната версия на Android OS, а Huawei трябваше да премине към AOSP и собствения си магазин AppGallery. 

Новите топмодели Huawei P40 също са без услугите и приложенията на Google. 

Интересна новина покрай финансовия отчет на Huawei обаче е, че председателят на компанията, цитиран от CNBC.com, се надява услугите на Google да бъдат добавени към техния AppGallery – така както услугите на Google са достъпни в App Store на Apple.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар